Dokument - Kortmanual NO

Her får du en oversikt over hvordan du bruker Dokument:

Velg dokumentet du vil opprette via søkefeltet eller i innholdsfortegnelsen.

Dokument Innhold

Når dokumentet er åpnet får du juridisk informasjon og brukertips om det aktuelle dokumentet under informasjonsfliken. På innmatingssidene får du informasjon om det enkelte spørsmål i Rådgiverfeltet.
Du blar mellom innmatingssidene ved bruk av pilene på knapperaden, eller ved å taste F11 og F12.

Dokument innmating

Opprette tekst
Når all informasjon er lagt inn på innmatingssiden velger du «Tekst» knappen eller F9 på tastaturet.

Dokument oprett tekst

Om dokumentet inneholder en blankett, kommer denne opp i vinduet.

Dokument skjoete

Dersom det er et tekstbehandlingsdokument, åpnes dokumentet i tekstbehandleren:

Dokument tekst

I tekstbehandleren kan dokumentet redigeres.
Dersom du vil arbeide i Word i stedet eller eksportere til PDF, gjøres dette ved å klikke på - knappene på knapperaden.

PDF- dokumentet kan passordbeskyttes. Vil du sende dokumenter til andre via e-post, klikk på ”e-post”- knappen på knapperaden.

Case

I tillegg til å opprette enkeltdokumenter, kan du også opprette flere dokumenter samtidig i et ”case”. I programmet finner du mange case, særlig innenfor selskapsretten, men f.eks. også oppdragsavtale for regnskapsførere knyttet sammen med databehandleravtale og hvitvaskingsdokumentasjon.

Dokument case

Ønsker du å gjøre endringer eller gjenbruke caset, er det bare å gå inn på innmatingssidene og endre og deretter trykke F9 for å oppdatere alle dokumentene. Ved gjenbruk lagrer du dokumentet under et nytt navn via menyen og "Lagre som".

....

Digital signatur

Dokumenter som skal signeres kan også signeres digitalt* ved å klikke på signeringsikonet på tekstbehandlingssiden.

Dokument Signatur

Klikk på «send» og dokumentene som skal signeres sendes på en sikker måte til den eller de du ønsker skal signere. Signeringen gjøres med Bank-ID eller såkalt «touchsignatur».

Innhold

Dokumentprogrammet inneholder mer enn 300 dokumentmaler og blanketter, med særlig vekt på selskapsrett, arbeidsforhold, avtaler og compliance. Områder som er spesielt viktige for regnskapsførere og andre som driver med rådgivning.