Capego Årsoppgjør - Klientkortet

Klientkortet - Informasjon og innstillinger om klienten

Oppdrag: Periodeavslutning - Årsavslutning - Skattemelding

Avvikende regnskapsår

Periodeavslutning

• Dobbeltklikk på en klient i klientlisten for å få tilgang til klientens klientkort
  • Øverst på klientkortet vises generell informasjon om klienten.
  • Dataene redigeres ved å klikke på redigeringspennen.
  • Byrådatakolonnen angir hvem som er ansvarlig for klienten. Her kan klientansvarlig endres.

Capego klientkort

• Deaktivere klienten ved å klikke på Innstillings-knappen (Tannhjulet). Når en klient er deaktivert, er det også mulig å slette klienten.
  • NB! Du må være systemadministrator for å kunne slette klienter.

Caprgo slette klient

• Gjør klienten privat ved å klikke på Innstillings-knappen (Tannhjulet).
  • Å gjøre klienten privat betyr at ingen andre enn du og andre brukere som er koblet til klienten, kan se klienten i søkefunksjonen i klientlisten.
  • Har du tilgang til en privat klient, så ser du varsel under klientnavnet "Denne klienten er merket som privat, og bare brukere som er koblet til klienten kan se den".

Capego

• Oppgragsinnstillinger - Gjør innstillinger / velg oppgaver du oppretter for klienten: Periodeavslutning - Årsavslutning - Skattemelding.
  • Lag et nytt regnskapsår og angi Til/Fra-dato. Om avvikende regnskapsår, les lengre ned.
  • Administrerer brukere (velg medarbeidere) til oppdraget og Administrer roller (opprette rolleinnehavere).

image-20220909204618-3

Avvikende regnskapsår

• På klientkortet kan man angi eksakt startdato, men sluttdato vil alltid justere seg til siste dagen i måneden som er lagt inn.
  • Eksakt sluttdato kan imidlertid legges inn under innstillinger til årsrapport ved å gå til fane "Innstillinger" og angi dato i felter for "Alternativt regnskapsår for innlevering til Altinn".

image-20240513120802-1

Velg periode som skal avstemmes

• Når du oppretter periodeavslutning, kan du velge om du vil avstemme regnskapet månedlig, terminvis, kvartalsvis, tertialvis eller per halvår.
  • Klikk på blyanten til høyre for periodeavslutning for å få valget.
  • Du kan når som helst gå tilbake og endre type periode.
  • Har du valgt måned eller et av de andre valgene ( f. eks. termin, kvartal, tertial eller halvår), står du fritt til å legge til eller fjerne måneder  ved å huke av eller fjerne huk.

image-20230317103744-1