Capego Årsoppgjør- Oppdragsinnstillinger

Hvordan opprette nytt regnskapsår, perioderegnskap og avvikende regnskapsår

Hvordan kopiere og slette årsoppgjørsdata

Oppdragsinnstillinger på klientkortet

• Nedre del på klientkortet - Oppdrag - viser ulike innstillinger for det enkelte oppdrag; dvs. hva som gjelder for det aktuelle oppdraget.
  • Du ser to regnskapsår samtidig og kan bla mellom regnskapsårene med pilene.
  • Du kan stille inn om du jobber med periodekontoer eller ikke. Klikk på knappen med rutemønster på og spesifiser om du også vil jobbe med perioderegnskap.

Capego

• Åpne årsavslutningsoppgaven ved å klikke på lenken for Årsavslutning eller på lenkene for den aktuelle måneden, dersom du ønsker å lage perioderegnskap.
  • Oppdrag som inneholder data er merket med blå lenke. Et tomt oppdrag har svart lenke.
  • Pilene < > brukes til å veksle mellom flere perioder.

Capego

Opprette regnskapsår

• Klikk på pilene < > for å velge år og velg deretter Opprett-knappen.
  • Tidligere år opprettes ved å klikke på pilen til venstre og fremtidige på pilen til høyre. Programmet foreslår eldre eller fremtidige regnskapsår ut ifra det regnskapsåret som allerede er opprettet.
  • Skal start- eller sluttdato endres, må dette gjøres manuelt. Det er bare mulig å endre startdato på det første regnskapsåret og sluttdato på det siste.

Capego

• Dersom regnskapsåret er avvikende, regulerer du dette når du oppretter regnskapsåret.
  • Maksimal lengde er 18 måneder. Dette kan endres etter at regnskapet er opprettet.

Capego

Opprette kopi av et oppdrag

• Dersom du skal jobbe med en eller flere versjoner av et oppdrag, kan du lage kopier av oppdraget.
  • Hold musepekeren ved oppdraget du vil kopiere slik at "hamburger menyen" vises. Velg «Opprett kopi» og navngi kopien.
  • Kopien havner da under den blå pilen nederst og du kan jobbe med den som en vanlig oppgave. En melding vil vises inne i kopien om at det er en kopi du jobber med.

Capego kopier oppdrag

• For kopien er det en egen innstilling for hvem som skal være autorisert for oppdraget. Husk å legg deg selv og eventuelle andre brukere til oppdraget.

Capego Kopi aarsoppgj

Tømme et oppdrag for data (Årsavslutning og/eller Skattemelding)

• Du kan slette alle data ved å klikke på menyknappen bak oppdraget og velge «Slett data».
  • Da slettes alle data og du kan begynne på nytt.
  • En klient som ikke har noen data (alle oppdrag er slettet) kan slettes av Systemadministrator. Se manual: Slette en klient.

Capego slett data

• Du bekrefter at du ønsker å slette data.

image-20221219175620-1

• Du får en bekrefteles på at data er slettet.

image-20221219180109-1