Capego Årsoppgjør - Spesifisert næringsoppgave

Rapporten viser sammenhengen mellom regnskapet og næringsspesifikasjonen - Postkoder

Rapporten viser "Følgende kontoer mangler posthenvisning", dersom koblinger mangler

Merk:

• Første gang du importerer saldobalanse i Capego Årsoppgjør, anbefaler vi at du bruker rapporten for å sjekke hvordan regnskapslinjer er knyttet mot postkode 1 og postkode 2.
  • Rapporten viser hvilke regnskapslinjer som er knyttet opp mot postkode 1 og postkode 2 i næringsspesifikasjonen.
  • Du kan ikke oppdatere regnskapstallene i Skattemeldingen. Det betyr at tallene overføres med postkoder.
  • Postkode 1 er referanse til balanse og resultatkontoer.
  • Postkode 2 er referanse til andre funksjoner i skattemeldingen, f.eks. permanente forskjeller.
  • Rapporten kan skrives ut eller eksporteres til  word, excel, pdf eller utklippstavle. Se nederst til høyre i rapporten.
  • image-20230509112441-1

Arbeidsgang

• Klikk fane Regnskap
  • Velg Balanse eller Resultat
  • Velg Rapporter og deretter Spesifisert næringsoppgave

Spesifisert næringsoppgave

• Klikk Spesifisert næringsoppgave for å se hvilke kontoer som er knyttet til postkode 1 og postkode 2.
    Kontoer med fet skrift er knyttet til postkoder.
  • Nederst i rapporten vises eventuelle manglende postkoder. I eksempelet nedenfor mangler postkode på konto 3000.

image-20240126114739-1

Manglende postkode opprettes via "Kontostyring". Hvordan dette gjøres fremgår av artikkelen Capego Årsoppgjør - Kontostyring og postkoder.