Innlevering av Revisjonsberetningen til Regnskapsregisteret

Veiviseren nedenfor viser deg hvordan du sender inn Revisjonsberetningen til Regnskapsregisteret

via Altinn

Merk:

• Dersom du skal sette opp årsregnskapet til en klient som har revisjonsplikt, kan du laste opp revisjonsberetningen i Årsarkiv, som du finner i Capego Årsoppgjør. Når du bruker denne funksjonen, vil revisjonsberetningen være klar ved innsending av årsregnskapet til Brønnøysund.
  • Du kan også velge å sende inn revisjonsberetningen som vedlegg når du bruker veiviseren til å sende inn årsregnskapet via Altinn til Brønnøysund, men fordelen med å legge den i Årsarkivet er at den ligger i regskapsdokumentasjonen i Capego Årsoppgjør og du slipper å huske å legge revisjonsberetningen ved under innsendelsen.

Arbeidsgang

Legg ved revisjonsberetningen i Årsarkivet:

• Klikk på tannhjulet for innstillinger øverst til venstre i skjermbildet.

Innstillinger Capego

Klikk deretter på blyanten under seksjonen for regnskap og revisjon, slik at vinduet som er markert med rød rektangel nedenfor kommer opp.

image 54

• Slå på «revisjonsplikt» ved å klikke på bryteren. Denne endrer farge til grønn og teksten fra "Nei" til "Ja". image 55
  • Velg «OK» og klikk på «Årsarkiv» ikonet helt øverst i skjermbildet. Ikonet er tilgjengelig fra alle faner i årsavslutningsmodulen.

image-20230502111848-1

• Når revisjonplikten er aktivert under innstillinger, kan revisjonsberetningen legges til under Årsrapport i Årsarkivet.
  • Klikk på «Årsrapport» og velg «Revisjonsberetning».

image 57

• Nå kan en revisjonsberetning i pdf – format lastes opp ved å klikke på «legg til» knappen helt til høyre (markert med pil på bilde nedenfor).

image 58

• Når revisjonsberetning er lagt til blir innholdet synlig på skjermen.

image 59

• Fordelen ved å laste opp revisjonsberetningen her, er at den forblir som dokumentasjon. I tillegg legges revisjonsberetningen ved i veiviseren når årsregnskapet sendes inn til Brønnøysund.

Innsending av årsregnskapet med revisjonsberetning til Regnskapsregisteret:

• Når årsregnskapet er klart til innsending, klikk på "FERDIGSTILL" fanen og deretter "Send til Altinn" for å starte veiviseren.

Capego send inn årsregnskapet

• Legg inn den obligatoriske informasjonen i steg 1 (Opplysninger) og klikk «Neste» for å komme til «Oversikt». Her ser du hva som sendes med årsregnskapet.

image 61

• Under «Årsarkiv» finner du revisjonsberetningen du har lastet opp. Denne er huket av og blir sendt inn til Brønnøysund sammen med Årsrapporten. Denne funksjonen gjør at du slipper å tenke på å legge til revisjonsberetningen under «opplastede dokumenter» eller legge ved dette dokumentet i Altinn.

For mer informasjon om innsending via Altinn, se manualen  Innlevering av Årsregnskapet til Regnskapsregisteret.