Capego Årsoppgjør - Feilsøk i personlig skattemelding

Brukertips - hvordan feilsøke når kontrollene ikke avdekker mangler før innsendelse

Merk:

Den strenge valideringen i Temabasert skatterapportering skyldes at Skatteetaten vil ha bedre kvalitetssikring av dataene som sendes inn. Dette medfører ekstra utfordringer i Capego Årsoppgjør og for deg som bruker.

• Har du utfordringer med valideringer som stopper innsendelse? Se vår video: Tips om å feilsøke i personlig skattemelding 2022.
  • Vi oppdaterer Capego Årsoppgjør løpende med nye kontroller for å avdekke mangler før innsendelse, bl.a. etter innspill fra mange kunder.
  • Etter slike oppdateringer kan det oppstå problemer med de preutfylte dataene som allerede er lastet ned fra Min Skatt. Da bør man nullstille prefill og laste ned dataene på nytt
  • Etter oppdatering kan det også oppstå problemer med innsending dersom man manuelt har korrigert tall i en tidligere versjon av programmet. Da må man inn og korrigere disse tallene på nytt.
  • Hvis innsendingen mot formodning fortsatt feiler, vennligst send inn en helt ny supportsak til support@wolterskluwer.no. Beskriv problemet, legg ved XML-filer og kopier inn feilmeldingen i tekst-feltet. Opplys hvilken programversjon du benytter. Klikk på spørsmålstegnet "Capego Årsoppgjør support" for å se din programversjon.

Brukertips personlig skattemelding 2022 - hvordan feilsøke når kontrollene ikke avdekker mangler før innsendelse

Vi har erfaring med mange ulike forklaringer til feil. Feilsøk f eks her om du har riktige innstillinger:

Øredifferanser

• Valideringsfeilmelding som gjelder øredifferanser er uvesentlige og har ingen betydning for at innsendelsen stopper. Men de blir synlige i feilmelding når noe annet er problemet.
  • Har du ørediffer i Årsavslutningen? En mulig løsning kan være å fjerne disse. Deretter oppdatere skattemeldingen.

Differanser større beløp

• Det vanligste er at vi finner denne feilen på driftsmidlene, dvs sjekk driftsmidlene.
  • Har du ikke avskrivbare driftsmidler som ikke er medtatt på andre tema, så er det et kryss for å inkludere verdien i formue.
  • Det kan være lurt å se om eiendelene er koblet riktig ENK, samt se hvilke konti som ekskluderes på resultat og balanse. For å se dette må du aktivere visningen av det under Vilkår for beskatning.

Tema som har verdi "0" eller blankt felt stopper ved innsendelse

• Eksempelet nedenfor viser feil registrering av nærings- og personinntekt fra næringsvirksomhet som ikke avdekkes av kontrollfunksjonen. Skattemeldingen stopper ved innsending.
  • "Samlet" som er gulet i eksempelet er tomt og må korrigeres eller slettes.
  • "Samlet gjeld og formuesobjekter" er korrekt.

image-20230606144402-3

• Klikk på pennen for å korrigere/ slette blankt felt.

image-20230606145408-5

• Velg "Slett"

image-20230606145434-6

image-20230606145515-7

• Egenkapitalavstemmingen er nå korrekt og innsendingen vil fungere.

image-20230606145557-9