Capego Årsoppgjør - Bank, Finans, Forsikring

Virksomhetstyper - velg under "innstillinger" i årsavslutningsmodulen

Innsending til Skatteetaten kan foreløpig ikke foretas for bank, finans og forsikring

Merk - upersonlig skattemelding for bank, finans og forsikring:

• Finansielt derivat som eiendel
  • Finansielt derivat som gjeld eller avsetning
  • Konto for utsatt inntektsføring
  • Resultat og balanse for bank og finansieringsforetak
  • Resultat og balanse for livsforsikringsforetak og pensjonskasse
  • Resultat og balanse for skadeforsikringsforetak

Arbeidsgang

Virksomhetstype

Velg aktuell virksomhetstype ved å klikke på blyantsymbolet under "innstillinger" i årsavslutningsmodulen.

• Bank og finansieringsforetak
  • Livsforsikringsforetak og pensjonskasse
  • Skadeforsikringsforetak

image-20240327095607-1

Avanserte innstillinger

• Her velger du resultat og balanseoppstilling. Det er viktig å foreta riktig valg.
  • Ønsker man å oppdatere valg av oppstilling, velges JA som vist på bildet:

image-20240409130436-1

• Merk at det for virksomhetstypen livsforskring og pensjonskasse er to ulike oppstillinger. (disse er like for skatterapporteringen, men på sikt får de ulik oppstilling ihht. årsregnskapsforskriften).

image-20240409130436-2

Koble regnskapskonto til skatteradene under Kontostyring

• For at hver konto i regnskapet skal komme på riktig sted i den nye næringsspesifikasjonen, må man dra ukoblede kontoer og slippe disse på riktig rad.
  • Postkode 1 på raden viser hvor den blir sendt til næringsspesifikasjonen.

image-20240409130436-3

Spesifisering i Resultat og Balanse i Næringsspesifikasjonen

• Når man er ferdig med å koble kontoer i årsavslutning, klikk lagre og åpne skattemodulen.
  • Under temaet Resultat og Balanse vil man på balansen kunne justere linjene med fordeling fra Selskapsportefølje til Kundeportefølje.

image-20240409130436-4

Endring postkode fra Næringsoppgave 4 til ny næringsspesifikasjon

Vær oppmerksom på at linjene Rentekostnader - Andre lån og Rentekostnader - Andre forpliktelser har byttet postkode.

Næringsoppgave 4 for 2022:

image-20240410123029-1

Næringsspesifikasjon 2023:

image-20240410123029-2

Videre gang i Skatt

• Fyll ut Opplysninger om selskapet, samt gå gjennom innstillingene under Vilkår for beskatning.
  • Deretter kan man hente preutfylt informasjon fra SKD og begynne på de andre temaene som er felles for de fleste virksomheter.