Capego Årsoppgjør - Selskap med deltakerfastsetting

Selskapsmelding og deltakermelding for selskap med deltakerfastsetting - ANS, IS, KS, DA, Partrederi, USDF, Nokus

Skattemelding for upersonlig og personlig deltaker

Innsending til Skatteetaten kan foreløpig ikke foretas for selskap med deltakerfastsetting, men deltakere som er privatpersoner eller aksjeselskap, kan sende inn sine deltakeropplysninger i sin skattemelding

Merk:

Vi støtter foreløpig ikke skattemelding for Nokus.

Selskapsmelding for selskap med deltakerfastsetting som vi støtter i Capego Årsoppgjør:

• ANS Ansvarlige selskap
  • IS Indre selskap
  • KS Kommandittselskap
  • DA Selskap med delt ansvar
  • Partrederi
  • USDF Utenlandsk selskap med deltakerfastsetting

Skatteetaten gir utsatt frist for innsending til noen grupper av skattepliktige. Les i manual om Ferdigstillelse/Innsending.

Arbeidsgang for selskapet (SDF) (Dette avsnittet er under utarbeidelse)

• Opplysninger om SDF'et og vilkår for beskatning
    • Eierforhold og deltakere
    • Skjev egenkapital
    • Fordeling av utdelinger

Opplysninger om SDF'et og vilkår for beskatning

Skattemeldingen er bygd opp på samme måte som for aksjeselskap, og det er viktig å sjekke at opplysningene om SDF'et og og vilkår for beskatning er riktig utfylt. Programmet er bygd opp slik at det som vises i programmet og hva det kan arbeides videre med i stor grad avhenger av hva som er lagt inn i «Opplysninger om SDF» og «Vilkår for beskatning». Se nærmer om dette i artikkelen Oversikt skattemelding selskap.

image-20240418124416-1

Eierforhold og deltakere

Klikk på menypunktet for oversikt over deltakerne og skroll horisontalt for å komme til blyantsymbolet for å gjøre eventuell endringer for den enkelte deltaker.

Programmet fordeler automatisk inntekter, formue og gjeld osv. i henhold til den enkelte deltakers eierandel. For å fravike dette, se nedenfor.

image-20240418145849-1

image-20240418150128-2

Skjev egenkapital

Er det skjev egenkapital hos deltakerne, markeres dette ved å hake av feltet "Skjev egenkapital" øverst i selskapsmeldingen.

image-20240418151815-3

Da kan man gå inn på den enkelte deltaker og se formuen korrigert for skjev egenkapital på den enkelte.

image-20240418152345-4

Fordeling av utdelinger

Utdelinger skjer forholdsmessig når man klikker på blyantsymbolet nederst i selskapsmeldingen ved "Spesifisering av total utdeling og herav tilbakebetalt kapital til forholdsmessig fordeling" og haker av "Spesifisering av utdelinger".

Ønskes en annen fordeling, skal disse feltene ikke hakes av, og man må gå inn på den enkelte deltaker og foreta fordelingen der, se bildet nedenfor.

image-20240418160401-1

Feltet åpnes ved å høyreklikke i feltet. Deretter kan det aktuelle beløpet legges inn.

image-20240418161426-3

image-20240418161817-4

Arbeidsgang for deltakere

• Upersonlig deltaker
    • Personlig deltaker

Upersonlig deltaker

1. Klikk på plusstegnet ved NÆRINGSSPESIFIKASJON.

2. Velg andre forhold og 3. Formue og inntekt i selskap med deltakerfastsetting (SDF).

image-20240409102922-1

• Klikk på plusstegnet og Legg til linje:

image-20240409103122-2

• Legg inn informasjonen fra deltakeroppgaven utarbeidet av selskapet som opplysningene gjelder:

image-20240409103524-3

Personlig deltaker

1. Klikk på plusstegnet ved SKATTEMELDING.

2. Velg andre forhold og 3. Formue og inntekt i selskap med deltakerfastsetting (SDF).

image-20240409104318-1

• Legg inn informasjonen fra deltakeroppgaven utarbeidet av selskapet som opplysningene gjelder.

image-20240409105141-2