Capego Årsoppgjør - feilmeldinger og avviksmeldinger ved innsendelse

Ved innsending via Altinn kan man få to typer meldinger:

1. Feilmeldinger - mislykket innsending - se eksempel

2. Avviksmeldinger - veiledning som ikke stopper innsendingen av skattemeldingen

Merk:

• Ved problemer med nedlasting, sjekk at du ikke har blitt automatisk logget ut fra Skatteetatens nettsider.

1. Feilmeldinger

Feil ved innsendelse - InneholderTommeElement - Det finnes ny forhåndsutfylt data for nedlasting:

• Selskapet mangler siste prefill.

image-20240228083657-1

• Løsning: Lukk ned skattemeldingen. Åpne den på nytt og klikk på tannhjulet og velg "Oppdater" på nye prefilldata og send inn på nytt.

image-20240228083657-2

I enkelte tilfeller kommer ikke oppdaterknappen opp på nytt. Da må programmet nullstilles.

Når oppdateringen er på plass må man gå inn på skattemeldingen og "Vilkår for beskatning" > "Andre innstillinger til skattemeldingen" og hake av for "Nullstille for ny nedlasting fra Skatteetaten" og klikke "Nullstill". Lagre og lukk skattemeldingen deretter. Åpne skattemeldingen og gå inn på innstillinger (tannhjulet) og oppdater med prefill på nytt, se over.

Capego nullstill

Dersom det er feil som stopper innsendelse kommer feilmeldingen umiddelbart.

Feilmeldinger - eksempel

Capego Årsoppgjør har automatiske kontroller for å avdekke mangler før innsending, men det kan likevel oppstå feil.

• Skatteetaten kan ha utfordringer med sine systemer som medfører at:
    • Det kan ta ekstra lang tid før Skattemeldingen vises i Min skatt. Det anbefales å sjekke Min skatt dagen etter innsending.
    • Statusknapp "Ikke Sendt" blir ikke oppdatert. Dette er kun en visningsbilde.

image-20230530103306-1

401 Unauthorized

• For å sende inn skattemeldingen til Altinn på vegne av et selskap, må innsenderen ha en av rollene som beskrives på Skatteetatens nettsider.

image-20240417140026-1

Status code 500

• Meldingen skyldes vanligvis forbigående tekniske feil.
  • F eks om ny oppdatering i Capego Årsoppgjør. Sjekk at ny versjon blir lastet ned og prøv å send inn på nytt.

Status code 500 kan også indikere problemer med å legge ved vedlegg når du sender inn skattemelding. Løsning om problemer med "Legg til eksternt vedlegg":

• Koble vedlegg til Næringsspesifikasjon
  • Velg kategori Annet
  • Legg ved kun 1 vedlegg. Samle f eks flere vedlegg i en PDF
  • Bruk kort filnavn med kun bokstaver - Ikke bruk "tegn"
  • Bruk kun godkjente formater

image-20240418090840-1

"No refresh token available for...". Løsningen er å logge ut og deretter inn til Skatteetaten.

image-20230707144803-1

image-20230707145004-2

"Her gikk noe galt" etter vellykket innsending av skattemelding fra Capego Årsoppgjør. Årsaken er at det ligger ugyldige tegn (f.eks. &) i en eller flere poster i skattemeldingen, f.eks. under bank og aksjesparing. Her må man gå inn i skattemeldingen og fjerne disse tegnene og sende på nytt.

image-20230609080924-2

2. Avviksmeldinger

• Ved vellykket innsendelse kan det forekomme avviksmeldinger.

image-20240228084036-5

• Dette er avvik eller veiledning som Ikke stopper innsendelsen av skattemeldingen og man kan se bort fra dem.
  • Vi jobber med å forbedre løsningen slik at man ikke skal være usikre på det som sendes inn.