Capego Årsoppgjør - Ferdigstill, innsending av skattemelding selskap

Arbeidsgang - Send signert (komplett) eller send usignert (ikke komplett)

Innsending på nye måten med Elektronisk ID (Bank ID) - Riktig rolle - Revisors signatur - Vedlegg

Kvalitetssikre og lås oppdraget når skattemeldingen er levert

Merk:

• Alle som rapporterer skatt for selskaper må laste ned forhåndsutfylt informasjon (prefill) fra Skatteetaten.
  • Ved problemer med nedlasting, sjekk at du ikke har blitt automatisk logget ut fra Skatteetatens nettsider.
  • Dersom du ønsker utskrift av skattemeldingen, er den enkleste løsningen å sende inn skattemeldingen usignert til Skatteetaten. Dokumentene kan da skrives ut i Skatteetatens visningsklient. Her kan du velge å lagre som PDF-fil eller å sende dokumentene direkte til en skriver. Utskriften har flere tilpasningsmuligheter, og det er mulig å få utskriften på engelsk. Skattemeldingen må deretter sendes inn på nytt signert fra Capego Årsoppgjør, eller den kan signeres inne hos Skatteetaten.
  • Feilmeldinger - Innsendingen er stoppet av Skatteetatens valideringer og feilen/e må rettes opp for at skattemeldingen kan sendes inn.
  • Avviksmelding - Denne er kun til informasjon og stopper ikke innsendingen av skattemeldingen og kan ignoreres.

image-20240214161727-2

Skatteetaten har utsatt fristen for innsending for enkelte grupper av skattepliktige:

• Selskap på Svalbard: 30. juni
    • Petroleum: 24. mai
    • Rederi: 30. juni
    • Kraft: 30. august
    • Havbruk: 30. august
    • SDF, USDF og NOKUS: 30. juni. Frist for deltakerne følger selskapet.

Øvrige grupper kan søke om utsatt frist på ordinær måte.

Arbeidsgang - Innsending av skattemelding

• Når skattemeldingen er ferdig og det ikke er noen ubehandlede kontroller, velg "Ferdigstill".
    • Derifra sendes skattemeldingen med eventuelle vedlegg til Altinn.
    • For å sende inn skattemelding til Altinn, trengs elektronisk ID, f.eks. BankID.
    • Komplett innsending (send signert), betyr at skattemeldingen sendes til Skatteetaten. Skattemeldingen er signert i Capego Årsoppgjør. Du behøver ikke logge deg inn i Altinn/hos Skatteetaten for å signere.
      • Ved komplett innsending valideres skattemeldingen mot alle kontrollene i Skatteetatens valideringstjeneste.
    • Ikke-komplett innsending (send usignert), betyr at skattemeldingen sendes usignert. Skattemeldingen kan deretter sendes på nytt signert fra Capego Årsoppgjør eller oppdateres og signeres i Altinn/hos Skatteetaten.
      • Utskrift hos Skatteetaten av skattemelding og næringsspesifikasjon er et bra alternativ til utskrift i Capego Årsoppgjør.
    • Sjekklisten på Ferdigstill - siden er kun et hjelpeverktøy - det er intet krav om at den fylles ut for å får sendt inn skattemeldingen.

Roller i Altinn

• For å sende inn skattemeldingen til Altinn på vegne av et selskap, må innsenderen ha en av rollene som beskrives på Skatteetatens nettsider.
    • Du sender inn på nye måten med elektronisk ID (Bank ID).

Revisors signatur

Dersom selskapet har revisor skal også revisor signere skattemeldingen.

• Revisor må være registrert som revisor for selskapet i Brønnøysund
    • Gå til Oversikt Skattemelding
    • Klikk på Vilkår for beskatning
    • Sett hake i aktuelle felt for Revisors signering.
    • Send til Altinn - Signert (se arbeidsgang nedenfor)
    • Innboks i Altinn bekrefter med 2 meldinger:
      •  Arkivert skjema: skattemelding 2023
      • Tilgjengelig: Skattemelding

Marker hva revisor skal signere for selskapet:

image-20240415154500-1

Revisor mottar en signeringsoppgave i sin meldingsboks i Altinn.

image-20240214163710-3

Vedlegg til skattemeldingen og næringsspesifikasjonen

Har du problemer med å legge ved vedlegg, vennligst se på bra løsning her: Feilmelding Status 500.

Følg med i megafonen på forbedringer med å legge til eksternt vedlegg.

• Generelt - send inn vedlegg til skattemelding når det er behov for ytterligere dokumentasjon.
    • Det er en begrensning på maks 10 vedlegg.
    • vedlegg legges til lengst ned til venstre i skjermbildet.

image-20230601111832-1

• Bruk godkjente formater.
    • Sett hake for "Dokumentasjonen skal overføres til Skatteetaten".
    • Velg Skattemelding eller Næringsspesifikasjon.
    • Angi kategori.

image-20240220152539-1

Kvalitetssikre skattemeldingen når den er levert

Vi anbefaler at du låser og markerer Skattemelding kvalitetssikret når sjekklisten er gjennomgått og skattemeldingen er levert.

image-20230523145315-1