Capego Årsoppgjør - Opprette ny bruker, gi tilgang og WK-ID

En Bruker med WK-ID kan deretter tildeles rolle/tilgang som bruker/medarbeider hos de ulike klientene (i de respektive selskap). Mer informasjon under hovedmenyen: Klienter

Merk:

• Det er bare Systemadministrator som har rettigheter til å opprette WK-ID og gi tilgang som "Bruker", "Systemadministrator" eller "Gjest".
  • Du kan sjekke hvilken tilgang/rettighet du har ved å klikke på ditt navn oppe til høyre i Oppdragsbehandleren.
  • En WK-ID gir adgang til Wolters Kluwers produktsfære. Det kan sammenlignes med å ha en Google-konto eller en Apple-ID. En WK-ID gjør at man kan logge inn på alle Capego-produkter som anvendes, med samme brukernavn og passord.

image-20220908162716-1

Arbeidsgang:

1. Velg Brukere
  2. Klikk + (Ny-knappen)
  3. Opprett ny bruker
  4. Lagre
  5. Bruker får en e-post: "Velkommen som bruker av Capego Årsoppgjør". Status = Invitasjon.
  6. Bruker oppretter passord og bekrefter sin e-post. Status = Aktiv.
  7. NB! Systemadministrator må deretter aktivere lisens opp mot hver bruker som har tilgang som enten Bruker eller Systemadministrator.
  8. Bruker laster ned Capego-klienten på sin PC og kan logge på.

image-20220908163241-2

• WK-ID: Angi brukers e-post, som må være unik i Oppdragsbehandlingen. Dvs. at samme e-postadresse ikke kan brukes på flere brukere.
  • Alle felt merket med rødt er obligatoriske. Enkelte felt har valideringer og blir røde hvis informasjonen er angitt feil.
  • Angi tilgang /rettigher
    • Bruker: Har begrensede rettigheter. Brukeren kan se andre brukere, men kan ikke gjøre endringer i tilgangsnivåer, opprette eller fjerne brukere.
    • Systemadministrator: Vi anbefaler at kun noen få personer opprettes som systemadministratorer.
    • Gjest: Betyr at du som Bruker kan invitere konsulent eller revisor som Gjester, for å få hjelp til eller for gjennomgang av regnskapet. Dette muliggjør effektivt samarbeid mellom flere parter (se menypunkt om gjestetilgang i nedtrekksmenyen over).

NB! Feltet for fødselsdato er merket som rødt, men har ingen obligatorisk funksjon i norske Capego Årsoppgjør. Her holder det å legge inn ett siffer.

image-20220908182201-12

• Når du klikker på Lagre-knappen får brukeren status som invitert på brukerkortet sitt.
  • Det sendes samtidig en e-post til brukeren med invitasjon om at vedkommende skal opprette sitt eget passord til sin WK-ID via en lenke i e-posten.
  • Passordet må være sterkt. Det må ha minst 8 tegn og inneholde store og små bokstaver, tall og symboler.
  • En ny e-post ber brukeren om å bekrefte e-postadressen sin.
  • Når dette er gjort, aktiveres brukeren og statusen endres til «Aktiv» i Oppdragsbehandleren.

image-20220908175300-9

Invitasjons-e-posten ser slik ut:

image-20220908172224-6

Problemer?

Dersom brukeren ikke har klart å aktivere sin WK-ID eller finne invitasjons-e-posten, kan du deaktivere og fjerne brukeren. Vedkommende må deretter opprettes på nytt.

• Åpne brukerkortet.
    • Klikk på Innstillings-knappen (Tannhjulet).
    • Endre statusen Aktiv fra PÅ til AV.
    • Lagre.

image-20220908175856-10

• Klikk på Fjern-knappen
    • Bruker slettes og vedkommende kan opprettes på nytt

image-20220908180247-11