Capego Årsoppgjør - Skatt konsernbidrag

Disponering av årsresultat - konsernbidrag

Automatisk oppdatering av årsregnskapet

Slik fører du konsernbidrag i skattemeldingen

Merk:

• Instillinger til skattemeldingen
  • Konserntilknytningstype

Temaer

• Skattemelding, konsernbidrag, visning av beløp uten skattemessig virkning
  • Skattemelding, mottatt og avgitt konsernbidrag, utvidet antall karakterer i avgivers og mottakers organisasjonsnavn

Arbeidsgang

• Klikk på "Vilkår for beskatning" > "Andre innstillinger til skattemeldingen" og huk av for "Mottar eller avgir konsernbidrag".

image 96

• Gå til bake til Skattemeldingen ved å klikke på "SKATTEMELDING" øverst i menyen til venstre i skjermbildet.
  • Under "Inntekt og underskudd" ligger nå punktene for mottatt og avgitt konsernbidrag.
  • Klikk på plusstegn for å velge og fylle ut.

image-20240125135245-3

• Angi konserntilknytningstype, legg inn beløp og klikk "OK".
  • Konsernbidraget legger seg deretter under Skatteberegning og disponering av årsresultat. Klikk på blyantsymbolet for eventuelle endringer.

image-20240125135729-4

• Konserntilknytningen avgjør videre automatikk i Capego Årsoppgjør slik at bidraget legger seg på riktig sted i årsregnskapet i årsavslutningsmodulen.
  • Automatikken kan slås av, se nedenfor, men det er ikke å anbefale.

image-20240125145159-1

Det er en egen linje i resultat og balanseoppstillingen for mottatt konsernbidrag

• Standardkonto 8002 er koblet inn på denne, og kommer videre til Skatt på postkoden 8005.
  • Dette for å skille ulik behandling av annen inntekt av investeringer.
  • Man kan også dra konto med annet nummer til denne linjen.

image-20240424151114-1