Capego Årsoppgjør - Import fra Visma Business

Visma Business - Import av regnskapstall

Merk:

• Har du problemer med import av SAF-t filer hvor det finnes transaksjoner med valuteringsdato i året etter regnskapsåret?
    Dette vil feks gjelde forsikringer som er periodisert over i neste år. I disse tilfellene vil ikke transaksjonene komme med inn i årsavslutning i Capego Årsoppgjør.
  • For deg som benytter Visma Business vil det være et alternativ å benytte en SIE4 -fil (svensk standard som inkluderer transaksjoner).
  • Løsningen fungerer også med andre regnskapssystemer.
  • Saldobalansen blir da korrekt med transaksjoner.

Arbeidsgang - Visma Business, import med SIE4-fil

Eksport av SIE4-fil fra Visma Business:

• Gå til fanen Hjem og ikonet for eksport og SIE-eksport.

image-20240214121436-1

• Velg SIE type 4.

image-20240214114827-2

• Endre regnskapsår til den perioden du skal ha eksport av (dvs periode 1 - 12).

image-20240214114827-3

• Klikk på "Neste" og "Neste" til du kommer til eventuelle Dimensjoner (informasjon i hovedbok og på transaksjoner om f eks avdeling og/eller prosjekt)..
  • Dersom det er for eksempel avdeling og prosjekt aktivert på kunden, kan man her fjerne haken for eksport.

image-20240214114827-4

• Angi hvor du vil lagre den eksporterte SIE4-filen - "Bla gjennom".
  • Du kan eventuelt ha en egen mappe, da eksporten automatisk tar opp mappen man sist var inne på ved valget "Bla gjennom".

image-20240214114827-5

Klikk her for beskrivelse av importen av SIE- filen til regnskapsmodulen i Capego Årsoppgjør.