Capego Årsoppgjør - Virksomhet på Svalbard

Forhold kun relevante for beskatning på Svalbard

Splitte hhv. fastland og Svalbard

Merk:

Metoder for frapportering

• Skatteetatens informasjonsmodell på den nye skattemeldingen har lagt opp til at man skal rapportere alt på samme skattemelding. Dvs det er ikke mulig å sende 2 skattemeldinger på samme organisasjonsnummer (en for fastland og en for Svalbard). Dette er samme rutine som for ENK når flere næringsinntekter og et organisasjonsnummer.
  • Det er derfor lagt opp til at man skattemessig fra totaltinntekt og totalformue kan splitte dette på hhv. fastland og Svalbard.
  • Vår løsning for Svalbard er foreløpig kun for AS.

Arbeidsgang

Aktivere Svalbardfunksjon i Skatt under Vilkår for beskatning:

• Klikk Vilkår for beskatning
  • Velg Skatteplikt
  • Kryss av for Skatteplikt til Svalbard og evt i tillegg begrenset skatteplikt til Svalbard dersom man også har virksomhet på fastlandet

image-20240813081802-1

Skattemeldingen

Inntekt og formue:

• Avkrysning under Vilkår for beskatning aktiverer nye felt under Skattemelding - Inntekt og formue:

image-20240813081802-2

Inntekten justeres under temaet Beregning av næringsinntekt Svalbard:

• Klikk  + knappen "Opprett egen beregnet næringsinntekt for fastlandet"
  • Angi kommune på fastlandet
  • Angi "Andel av beregnet næringsinntekt fordelt til fastlandet"

image-20240813082658-4

image-20240813082658-5

• Klikk på tilbakeknappen for å se fordelingstabell
  • Tilsvarende fordeling vises nå under de to fanene for Inntekt og underskudd under Skattemelding

image-20240813085613-1

Disponering:

• NB! Deler man inntekten mellom Svalbard og fastlandet, så må Alminnelig inntekt Svalbard overstyres i Disponering. Beløpet justerer seg ikke selv i gjeldene versjon.

image-20240813084030-7

Forhold kun relevante for beskatning på Svalbard:

• Temaet ligger under Skattemelding - Forhold kun relevante for beskatning på Svalbard

image-20240813135717-1