finsit - Aktivering av to-faktor autentisering

I finsit kan man velge flere innloggingsmetoder, blant annet: to-faktor autentisering via app.

Medarbeidere kan inviteres til å bruke finsit ved å få tilsendt invitasjonsepost fra Superbruker. Invitasjonseposten ser slik ut:

Ved å klikke på lenken i e-posten kommer mottakeren til en side for å opprette brukerkonto.

Etter at de nødvendige opplysningene er fylt inn velges "Continue" og man kommer til neste side:

Ved å klikke på «Set up now» velges Multi-factor authentication, og man får tre valg:

2fa

Mobilappene som kan benyttes velges her:

Applikasjonen installeres på telefonen og man velger "Neste" og blir sendt videre til denne siden:

Som det fremgår av beskrivelsen, skal man ta et bilde av QR koden på skjermen med mobilen, og man sendes videre til Multi-factor applikasjonen som er installer på mobilen. Koden son genereres i applikasjonen legges inn i feltet som vises i  bildet over.

Deretter opprettes SMS - konfigurasjonen ved at man legger inn +47 som landskode og mobilnummeret (trinn 3 av 5).

I neste steget (trinn 4 av 5) er autentiseringskoden avsendt på SMS.