finsit - Automatisk innhenting av verdier

Med et enkelt klikk kan du hente resultater på nøkkeltall og verdier og legge disse inn i teksten din. Du henter verdien i menyvalget i tekstboksen, eller ved å begynne å skrive den valgte verdien ved å starte med #, f.eks. "#salg".

image 12

Funksjonaliteten gjør at du enkelt kan legge inn gjeldende utvalg av tall, uten å måtte lese og legge inn tallene selv. Videre betyr funksjonaliteten at dersom du har skrevet og hentet verdien via en lenke, som for eksempel #nettomarginal, forblir denne «taggingen» knyttet til senere perioderapporter dersom du velger å ta utgangspunkt i gjeldende perioderapport. Verdien oppdateres også fortløpende og vises til sin verdi i henhold til periodevalget du har foretatt. Det betyr at når du lager en perioderapport for mai måned, vil verdien for mai vises. Når du bytter til juni, vil verdien oppdateres til juni. Verdien beregnes på nytt dersom du velger en annen periodetype og i stedet velger kvartal, halvår eller et helt år.

Verdiene i rapporten er klikkbar. Ved å klikke på verdien kan du se nøkkeltallsdefinisjonen, gå til gjeldende nøkkeltall for videre analyse og angi hvilket verdiformat du ønsker at nøkkeltallet skal vises i.

image-20220516115702-2

Du kan også bestemme hvilken periode du vil at nøkkeltallet skal vises via funksjonaliteten "Periodetype" og "Endre periode". Ved for eksempel å sette nøkkeltallet som skal skrives ut for Gjeldende periode -1, kan du hente ut verdier for forrige periode i en setning som informerer om verdier sammenlignet med forrige periode. Hvis du i tillegg bygger ditt eget nøkkeltall som beregner endringen mellom periodene og gjør det valgbart, kan du f.eks. ha en standardtekst som nedenfor.

image-20220516115702-3

Dersom du har hatt ovenstående tekst i rapporten din for mai, og neste måned, juni, velger å starte fra mai - rapporten, får du opp perioderapportinnstillingene for mai, inkludert tekster. Koden din for nøkkeltallsverdier forblir, men er nå oppdatert for å vise gjeldende måned, dvs. juni.

Standardtekster

Funksjonaliteten er også tilgjengelig i Kommentar editor for enda mer effektiv håndtering. Dette innebærer at du i din virksomhet kan legge dette til dine valgfrie standardtekster. Enten ved å redigere eksisterende standardtekster, eller ved å legge til flere valgfrie. Deretter kan du lage ferdige analysetekster med automatisk henting av verdier tilgjengelig for alle medarbeidere.

Standardtekster kan redigeres av byråadministratorer i finsit. Du kan redigere dine standardtekster både i firmatypen Standard og i egne selskapstyper.

image-20220516115702-4

Kommentarer i sjekklister

Den nye funksjonaliteten er også tilgjengelig i Sjekklister.

image-20220516115702-5

I perioderapporten kan man da automatisk hente kommentaren:

image-20220516115702-6

Valgbare nøkkeltall

Som standard er det åtte valgbare nøkkeltall som kan brukes i tekstfeltene. Ønsker du flere eller færre nøkkeltall å velge mellom, legger du disse inn i Selskapstillingene. Der kan du velge mellom alle de 250 standard nøkkeltallene som ligger i finsit. I tillegg kan du velge blant dine egne, tilpassede nøkkeltall.

image-20220516115702-7

En administrator kan også lage en overordnet innstilling for hvilke nøkkeltall som skal kunne velges for alle byråets virksomheter. Denne innstillingen for hele byrået gjøres i Selskapsinnstillinger.