finsit - Oppretting av ny kunde

Man oppretter nye selskaper ved å klikke på plusstegnet øverst til høyre på selskapsoversiktlisten. I neste trinn kan man velge om man vil importere en SAF-T-fil, SIE4-fil, benytte direkteintegrasjonen mot 24 SevenOffice, PowerOffice GO, Xledger eller Tripletex. Dersom man importerer en SAF-T fil, får man informasjon om filen, antall transaksjoner og div. Man har også mulighet til å velge den eksakte sluttdatoen eller perioden som importen skal referere til.

import1

Importer data til: Importfunksjonen forutsetter at man vil importere alle data fra SAF-T fil. Dersom man vil velge en tidligere dato og begrense importen, kan man gjøre det ved å klikke på Velg dato og angi datoen man vil importere til.  Etterfølgende transaksjoner vil ikke bli inkludert i importen.

Siste aktive måned: Her kan man velge hvilken måned som skal være standardmåned i dashboardet. Finsit foreslår måneden son inneholder siste transaksjon registrert i filen.

Kontoplan: Kontoplanen som er angitt i SAFT filen kommer som standard. Man kan også endre kontoplan her.

Valuta: Valutainnstillingen lar deg endre valutateksten (konverteringen i valuta skjer ikke automatisk).

Objekt: Objekt refererer til kostnadsbærere og prosjekter i filen.

Importer alle objekter betyr at man importerer alle objektene som er opprettet, ikke kun de som har transaksjoner og verdier i filen.

Budsjett: I dette steget kan man også velge å importere budsjett som følger med filen. Man velger om man vil erstatte / overskrive et eksisterende budsjett som man tidligere har lastet inn, eller om man vil opprette et nytt. Hvis man oppretter et nytt budsjett, må man gi det et navn.