Capego Årsoppgjør - Disponeringer

Hente disponering fra skattemodulen

Merk:

• Denne gjennomgangen forutsetter at du har disponert resultatet i skattemodulen og skal hente denne informasjonen til Årsavslutningsmodulen.

Arbeidsgang:

• Når du åpner årsavslutningsmodulen , vil du se at du har en notifikasjon (som vist nedenfor).
  • Denne kommer av at man har gjort endring ( f eks. disponert resultat) i skattemodulen og du må klikke på notifikasjonen for å hente endringen fra skattemodulen.

notifikasjon

• Gå deretter til fane for "REGNSKAP" og klikk på menyknappen til venstre for "BALANSE". Klikk på "Disponeringer":

Disponering

• Nedenfor ser du vinduet for disponering. Denne inneholder riktige kontonummer i begge kolonner på høyre side fordi de allerede finnes i saldobalansen.
  • Dersom noen kontoer mangler, må du opprette disse i regnskapsbildet.
  • Klikk på "Hent info" for å hente disponering fra skattemodulen. I vårt eksempel har vi satt av utbytte på 1 million kr, mens resten av resultatet overføres til annen egenkapital.

disponering 2

• Klikk på "Tilleggspostering" for å postere resultatet. Da får du opp vinduet som vises i bilde nedenfor.
  • Påse at differansen går i null.
  • Dersom du har et avvik på ører, kan du trykke på "Årets resultat" for å postere differansen mot annen egenkapital.
  • Trykk på "Lagre"

image-20220706091508-2

• Du kan se nærmere på disponeringen under "Oversikt tilleggsposteringer", som vist nedenfor:

oversikt tilleggspostering

• Klikk på "Velg" for å se tilleggsposteringen.

image-20220706092448-3