Capego Årsoppgjør - Fordeling av næringsinntekt mellom ektefeller

Fordeling av næringsinntekt mellom ektefeller i næringsspesifikasjonen

Merk:

• Ved deling av næringsinntekt med ektefelle, knytter du kun ENK'et til den ektefellen som er innehaver/hovedutøver, ikke til begge ektefellene.
  • Ektefellene kobles sammen i skattemeldingen.
  • Deretter fordeles næringsinntekt mellom ektefellene i næringsspesifikasjonen .

Arbeidsgang

• Ektefeller kobles sammen i Skattemeldingen under Innstillinger (tannhjulet oppe til venstre) og ved å klikke på blyantsymbolet:

image-20240417101440-2

image-20240417103059-1

• Fordel i % til ektefelle. Ektefellen skal ikke sende inn egen næringsspesifikasjon.

image-20240416143418-1