Capego Årsoppgjør - Kom i gang med skattemelding person

Kom igang med inntektsåret 2023

Oppdateringer Capego Årsoppgjør - Nyheter og begrensninger

Merk:

• Fra inntektsåret 2022 støtter vi ny skattemelding for personer (privatpersoner som rapporterer på fødselsnummer og enkeltpersonforetak) i Capego Årsoppgjør. Disse skattemeldingene kan ikke leveres fra vårt gamle skatteprogram Wolters Kluwer Skatt.
  • Skattetaten sender ut skattemeldingen i puljer 7.-22. mars.
  • Du kan sende inn skattemelding personlig med/uten ENK etter at forhåndsutkast/prefill er lastet ned samt at du har ferdigstilt.
  • Vi åpnet for personlig skattemelding med/uten ENK i Capego Årsoppgjør 20. mars.

Kom igang med inntektsåret 2023

Vi anbefaler at du oppretter test-klienter for privatperson/ektefelle og ENK, slik at du kan se hvordan temabasert skatt kommer å fungere i Capego Årsoppgjør.

1. Gjør deg kjent med vår support-nettside support.wolterskluwer.no. Her finner du arbeidsganger, manualer og annen nyttig informasjon.
  2. Delta på vår ukentlige Spørretime onsdager kl. 13 - 14. Det er ingen forhåndspåmelding, det er bare å klikke på lenken når spørretimen begynner, så er du med i Teams-møtet. Du finner informasjon på vår support-nettside support.wolterskluwer.no.
  3. Bruk våre onboarding-kurs med OnDemand videoer. Du kan se alle videoene når det passer deg og så mange ganger du ønsker. Klikk her for påmelding.

NYHETER - Personlig skattemelding

Informasjon om oppdateringer finner du i Capego Årsoppgjør. Det kommer opp et rødt varsel ved oppdatering i megafonen, oppe til høyre i skjermbildet.

BEGRENSNINGER - Personlig skattemelding

Capego Årsoppgjør støtter foreløpig ikke Skatteetatens nye temaer:

• Finans - Tap ved svindel.
  • Andre forhold - Maksimal skatt etter skatteavtale.
  • Næring - Eiendomsskattegrunnlag per kraftverk.

Capego Årsoppgjør støtter foreløpig ikke alle utskrifter. Vi anbefaler følgende løsninger i mellomtiden:

• Du kan invitere en ekstern person som skal få tilgang til skattemeldingen som gjestebruker og gi vedkommende en midlertidig innlogging til en eller flere klienter i Capego Årsoppgjør. Les om Gjestebruker her.
  • Snipping tool - Bruk utklippsverktøyet til å ta skjermbilder.
  • Skatteetaten arbeider med forbedringer av utskrifter, bl.a. bedre PDF. Skattemelding med næringsspesifikasjon kan skrives ut detaljert fra nettleseren. Du kan velge PDF som skriver, evt skrive til papir via nettleser. Tips er å åpne felter du ønsker å få med i print, dvs tilpass visning når du skriver ut. Det er også mulig å få utskrift på engelsk.

image-20240122144855-2